joi, 23 iunie 2016

Reteta rapida de vara

A venit canicula si ne e din ce in ce mai greu sa stam in bucatarie. Cu toate astea, toti din casa asteapta pranzul iar noi nu putem sa-i dezamagim. Eu imaginez tot felul de retete cat mai simple dar care sa fie si foarte gustoase, pentru ca , mofturosii mei nu mananca orice. Astazi m-am gandit la:

Cus-cus cu somon la gratar 

 Ingrediente:
2 bucati de somon file proaspat
 o ceasca de cus-cus
ulei de masline, lamaie, sare, vegeta, apa.


Mod de preparare;

Se spala somonul, se taie felii si se usuca cu prosopul. Se unge cu ulei de masline pe ambele parti, se adauga sare, piper si punem cele doua bucati pe gratarul incins cu partea cu piele in jos.Le lasam 5 minute, apoi le intoarcem si le mai lasam inca 5 minute (timpul variaza in functie de grosimea fileului).

Separat, incingem o tigaie, punem putin ulei si adaugam cus-cusul, pe care il calim 2-3 minute.  Turnam apoi in tigaie o ceasca de apa, o lingurita de vegeta si amestecam. Punem capacul si lasam la foc mic, cateva minute, pana se inmoaie cus-cusul.
 Servim garnitura de cus-cus langa somonul la gratar.
                                                                                       Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu